Ramos Planes, športový riaditeľ FC Barcelona, bol prítomný na tlačovej konferencii pri príležitosti prezentácie Miralema Pjanića. Planes novinárom prezradil aj niečo z plánov katalánskeho klubu počas prebiehajúceho prestupového obdobia.

Zostane Luis Suarez v Barcelone aj v budúcej sezóne?

"Luis je dôležitým hráčom a bol ním v posledných rokoch. A ako som povedal počas iného vystúpenia, musíme mať veľký rešpekt voči hráčom, ktorí dali toľko Barcelone. Je jasné, že po tom, čo sa stalo v koncovke sezóny, sme vo fáze zmien, s novým trénerom, novými myšlienkami a na ktorých pracujeme. Musíme rešpektovať hráčov a ich kontrakty. Prestupové okno sa končí 5. októbra a dovtedy sa môže stať veľa, ale vždy s rešpektom voči hráčovi."

Je príchod Lautara alebo Depaya podmienený odchodom Suareza?

"Športové riaditeľstvo už mesiace pracuje na zdokonaľovaní mužstva, hľadá hráčov pre túto novú etapu, ktorú budujeme, s mixom skúseností a kvality, pretože nie každý tu môže hrať. Hľadanie útočníka je verejná záležitosť, trvá už dlho a nemusí byť podmienená odchodom hráčov. Musíme mať rešpekt voči hráčom, ktorých máme v mužstve. Barcelona sa musí vždy usilovať o to, aby mala tých najlepších a pracujeme na tom každý deň."

Je Éric García prioritou?

"Ako som povedal, športové riaditeľstvo už dlho pracuje na príchode posíl a výsledky sa ukážu na konci. Je pravda, že hľadáme hráča, ktorý by nám pomohol v obrane. Éric je skvelým hráčom a našim odchovancom. Uvidíme, či ho budeme môcť podpísať. Trh je náročný a my chceme vytvoriť mužstvo, ktoré spojí talent, kvalitu a mladosť. Éric zapadol do tohto profilu, tak ako iní hráči, ktorých mená sa neobjavili v tlači a ktorých taktiež sledujeme."

Arturo Vidal odchádza za veľmi nízku sumu.

"Je pravda, že rokovania o jeho možnom odchode sú v pokročilom štádiu a využijem túto možnosť, aby som mu verejne poďakoval za tieto dva roky. Je to mimoriadny človek s veľkým srdcom a veľmi oddaný, s tou energiou bol veľmi dôležitý pre mužstvo. Prestup ešte nie je uzatvorený. Čo sa týka predaja, je zjavné, že na trhu je množstvo obmedzení a málo pohybov, pandémia mala vplyv na kluby. Sme pokojní a vedomí si toho, čo chceme. Máme jasný profil mužstva a hráčov, ktorých chceme. Transfery z a do klubu sú prepojené, ale je potrebné mať trpezlivosť. Naši hráči sú na vysokej úrovni, sú vysoko rešpektovaní, ale každý prípad je iný a všetko posudzujeme v závislosti od možností. Bude to dlhé prestupové okno a najdôležitejšie je zachovať pokoj a jasné koncepcie."

zdroj: fcbarca.com
foto: marca.com

Diskusia

2 komentáre
2020-09-16 11:26:18
Kecy okolo a nepovedal vlastne nič. Mám pocit, že pri tejto Bartovej klike sa nezmení vôbec nič. Ale rád by som sa mýlil.
2020-09-16 12:27:20
Neviem čo vidíte na Depayovi. Abidal si tu ťahal Frantikov a teraz Koeman tu bude ťahať svojich obľúbencov. Ak predali Griezmana tak by som to ešte pochopil.