Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Takto bol podpísaný Ansu" - Mundo Deportivo informuje, že Barcelona mala záujem o jeho staršieho brata, keď hral ešte za Sevillu. Aj Real Madrid bojoval o kúpu Fatiho, ale Albert Puig presvedčil rodinu o projekte Blaugranas. Denník informuje, že Barcelona už dohodla cenu Sergiña Desta a chýba vyriešiť len formu úhrady. Klub zároveň predstavil ďalšiu ponuku Manchestru City za Érica Garcíu. Liverpool Jürgena Kloppa porazil Arsenal Mikela Artetu. Rafael nadal bez problémov postúpi a Garbiñe Muguruza trpí na kurtoch Roland Garros. Miami Heat a Los Angeles Lakers sa premiérovo stretnú vo finále NBA.

"Depay: deviatka, ktorú chce Koeman" - Sport píše, že tréner vytvára tlak na príchod hrotového útočníka, aby mal alternatívu v útoku. V prípade príchodu Desta chýbajú už len detaily. Porto sa snaží získať Puiga a Manchester City kúpil stopéra, čo otvára dvere pre odchod Garcíu. "Ansu Fati, štatistiky hviezdy" - denník píše na vrchu titulky. Príjemné víťazstvo Nadala na úvod French Open.

"Je iný," uvádza L'Esportiu. Informuje, že rýchly rozvoj mladého hráča môže spôsobiť, že by sa mohol stať najmladším strelcom ligy, ak v októbri strelí aspoň 3 góly. Komisia pre návrh na vyslovenie nedôvery začala svoju činnosť a má 10 pracovných dní na overenie podpisov. Denník píše, že Barcelona zaplatí za Desta 20 miliónov eur + 5 miliónov na bonusoch - v súčasnosti je nutné vyriešiť len spôsob platby, čo oneskorilo oficiálne oznámenie prestupu. Na vrchu titulky: sloboda, jednota a dôstojnosť na prekonanie špirály represií voči Katalánsku. Quim Torra bol španielskymi úradmi odvolaný z funkcie. Txell Alarcon debutovala medzi elitou vo veku 17 rokov a nastrieľala 17 bodov, čím sa stala senzáciou basketbalovej ligy. Úspešná premiéra v sezóne pre väčšinu katalánskych hokejbalových mužstiev, ktoré sa vrátili do OK Lligy. Aliona Bolsova prehrala a Albert Ramos postúpil ďalej na kurtoch Roland Garros.

"Prijímam výzvu" - Marca informuje, že Fede Valverde zažiaril v zápase s Betisom a prevzal úlohu zraneného Toniho Kroosa. "Behám, čo mi nohy stačia" - priznal Uruguajčan. Denník píše o "efekte Luisa Suareza" v Atléticu. "Ansu Fati, Galactico" - krídelník sa chce stať zlatým chlapcom Barcelony. Nadal nezaváhal a Garbiñe trpela počas premiéry na kurtoch Roland Garros. Marca ohlasuje reportáž o tom, čo sa stane, ak sa v športe budú používať rúška.

"Táto liga je sľubná" - AS píše, že dobrý štart Atlética a Sevillle môže znamenať koniec majstrovského duopolu z podaní Realu a Barcelony a prvý boj medzi štvoricou klubov za posledných 17 rokov. Real podľa denníka chce, aby Jović odišiel, aby sa rozvíjal. Pokiaľ Srb odíde na hosťovanie, Borja Mayoral zostane v mužstve. Rafa Nadal úspešne odštartoval boje na French Open a jednoznačne porazil Gerasimova v troch setoch. Teraz sa stretne s McDonalom. Miami zavŕšilo prácu prekvapivým víťazstvom nad Bostonom a vo finále NBA bude čeliť Los Angeles Lakers na čele s LeBronom Jamesom.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.