FC Barcelona vstúpila do nového roka úspešne, keď dokázala poraziť posledný tím priebežného poradia La Ligy na jeho štadióne najtesnejším rozdielom 1:0. Katalánci odohrali dobrý zápas, dokázali si vytvoriť množstvo šancí aj proti absolútnemu autobusu zo strany súpera, len tá efektivita je hrozná. Poďme hodnotiť výkony jednotlivých hráčov.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,4

V niekoľkých prípadoch bol otestovaný, predviedol chytrý zákrok pri zakončení od Rafu Mira, ale najlepším zákrokom bola kontrola lopty hlavou po priamej prihrávke od Busquetsa.

Dest - 6

Na pravej strane sa dostával do dobrých pozícii, no tentokrát mu nevychádzali centre.

Araujo - 6,8

Keď bolo za potreby, zastal si svoje miesto, ale po väčšinu zápasov pozeral na chrbát svojich spoluhráčov.

Lenglet - 6,7

Podobne ako Araujo mal pokojný večer, ale v koncovke ukázal dobrú koncentráciu, keď sa Huesca snažila o záverečný tlak.

Alba - 7,1

V poslednom zápase nehral kvôli suspendácii, takže tento zápas začal ako po návrate z dovolenky. Veľmi dobre spolupracoval s Dembélém a predovšetkým na začiatku zápasu vymyslel niekoľko nebezpečných centrov.

De Jong - 7,4

V posledných týždňoch si nabieha vyššie k bránke súpera a odmenou sú mu góly a asistencie.

Busquets - 6,7

Viedol vysoký presing Barcelony a predviedol niekoľko umných prerušení akcií súpera.

Pedri - 7

Fantastická sezóna. Výborne spolupracoval s Messim a zahral niekoľko chytrých lôpt na spoluhráčov v snahe prelomiť obrancu súpera. Potrebuje však popracovať na zakončení.

Messi - 7,6

Ďalší zápas, po ktorom sa môže čudovať, ako to, že nestrelil gól. Brankár Huescy mu chytil dvojicu výborných pokusov, jeden z priameho kopu a druhý z blízka. Aj napriek tomu sa mu však v jeho 750. zápase za Barcelonu podarilo zaznamenal 200. asistencii kariéry na víťazný De Jongov gól.

Braithwaite - 6,2

Pracoval tvrdo, ale v prehustenej obrane súpera sa sotva dostal k lopte.

Dembélé - 7,4

Francúz bol veľmi nebezpečný počas celého zápasu. Vytvoril niekoľko dobrých šancí, vystrašil obrancov Huescy svojimi nábehmi s loptou, ale podobne ako Pedri, pozahadzoval všetky príležitosti.

Náhradníci

75' Mingueza - 5,7

Zahral si v posledných minútach zápasu miesto Desta, ale sotva sa zapojil do hry.

75' Pjanić - 5,8

Prestrelil v pozícii, v ktorej by sme očakávali, že trafí aspoň bránku.

81' Griezmann - 5,9

Nahradil Braithwaitea na posledných pár minút.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

12 komentáre
2021-01-04 08:46:48
prvý polčas dobrý, boli šance, hrali sme dobrý pressing, betonári si pomaly odkopávali uši... druhý polčas už slabší, niečo tomu chýbalo, asi upokojujúci druhý gól .... hodnotenie jednotlivcov mi príde v pohode, tak nejako by som ich ohodnotil aj ja, akurát Sergio mi tam stále nesedí ... síce to z jeho strany nebol najhorší výkon, ale stále si myslím, že už na to nemá a mal by zmeniť pôsobisko, odísť niekam za peniazmi do slabšej ligy :)
neviem ako vy, ale ja toho Pedriho začínam milovať....to, čo predvádza v jeho veku je neskutočne, pripomína mi ofenzívnejšieho Iniestu a čo na ňom oceňujem najviac je jeho ochota behať celý zápas ... aj včera už mal toho v druhom polčase evidentne dosť, ale stále tam šprintoval, aj keď už bol na pokraji síl .... tak to má vyzerať
2021-01-04 08:50:50
Škoda ,že sa nehodnotí aj tréner, objektívne hodnotenie by nebolo pre neho veľmi priazdnivé. Niektorých hráčov ceľkom vyčerpá, výmeny robi neskoro a zmeny neprinesú do hry viditeľnú zmenu, má na ľavičke 3-och mladých, načo ich nominuje ak ich absolútne ignoruje.