Na včerajšej vysokej výhre nad Realom Sociedad majú svoju zásluhu všetci hráči Blaugranas. Osobitne je však potrebné vyzdvihnúť fantastický výkon Frenkieho de Jonga a Sergiña Desta.

Záložník v tomto zápase hral ako libero, teda obranca, ktorý môže slobodne začínať akcie zozadu a presúvať sa s loptou do stredu poľa. De Jong bol včera pri lopte až 105-krát a zaznamenal 98 prihrávok, z toho 94 presných (95,9% úspešnosť). Takéto úlohy pre Holanďana umožňujú uvoľniť Busquetsa, ktorý hráva oveľa lepšie v porovnaní s výkonmi spred pár týždňov. Busquets v zápase s Realom Sociedad prihral De Jongovi 17 lôpt a opačným smerom išlo 20 lôpt. Frenkie okrem toho získal pre Barcelonu 9 lôpt, čo bol najlepší výsledok z celého tímu. Dopustil sa len jedného faulu.

Sergiño Dest v súboji na Anoeta vynikal v ofenzíve. Američan hráva oveľa lepšie a nové rozostavenie výborne sedí jeho hre, čo sme videli už v zápase proti Seville v La Lige. Sport informuje, že obranca analyzoval video materiály, aby v obrane zloženej zo štyroch hráčov podával lepšie výkony. Je však vidieť, že lepšie sa cíti v súčasnom systéme. Dest včera strelil prvý ligový gól za Barcelonu a dokonca zaznamenal prvý zápas s dvojicou gólov v drese Blaugranas. Pred koncom prvého polčasu využil prihrávku od Messiho a za začiatku druhého dejstva pridal svoj druhý gól v zápase, keď využil chybu obrancov súpera a dobrú prihrávku od Albu.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-03-22 17:09:01
Dest a Fati su pre mna najsympatickejsi a najperspektivnejsi futbalisti Barcelony. Tie vykony, ktore obaja predvadzaju nezodpovedaju ich veku, hraju ako skuseni hraci
2021-03-22 17:11:58
Nevíte někdo proč se teď o repre pauze hraje evropa i Afrika ale ne Jižní Amerika?