Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Významný pohár" - Mundo Deportivo informuje, že Barcelona po dvoch rokoch bez trofejí a Athletic po piatich prehraných finále, potrebujú titul. Barcelona chce prinavrátiť radosť barcelonismu a potom sa sústrediť na La Ligu. Koeman povedal, že nemyslí na svoju budúcnosť. Marcelino na druhej strane povedal, že jeho mužstvu sa neprihodí to, čo vo finále s Realom Sociedad. Rublev si poradil s Nadalom. Navarro prevzal opraty v basketbalovej sekcii Barcelony.

"Túžba opäť ju vyhrať," Sport s odkazom na slávny Laportov banner v Madride tvrdí, že Barcelona chce získať svoju prvú trofej v sezóne v turnaji, v ktorom kraľuje. Koeman rozhodol, že Piqué je pripravený hrať. Marcelino vyhlásil, že kľúčové je zastaviť Messiho. Ter Stegen na druhej strane zdôraznil, že mužstvo má na pamäti to, čo sa stalo v Superpohári. Márquez lietal počas svojho návratu do MotoGP. Nadal prehral v Monte Carlo.

"Dnes nadišiel čas" - L'Esportiu informuje, že Barcelona sa pokúsi získať svoju prvú trofej v sezóne vo finále Copa del Rey proti rovnakému tímu, ktorý ju porazil v januárovom finále Superpohárra. Koeman povedal, že na to, aby ste dozreli, musíte finále vyhrávať aj prehrávať, tak ako sa to stalo vo finále Španielskeho pohára. Denník pripomína, že Barcelona vyhrala len jeden zo štyroch finále hraných v Seville a to v roku 1925. Navarro nahradil Nacha Rodrígueza na poste šéfa basketbalovej sekcie Barcelony. Joventus začal zápas s Burgos dobre, ale séria 3:24 v poslednej štvrtine ho stála víťazstvo. Sabadell a Mataro zabojujú o katalánskeho finále vo vodnom póle žien. Girona porazila Zaragozu a je len 3 body od zóny zaručujúcej baráž. Sabadell remizoval s Fuenlabradou a naďalej sníva o záchrane. Márquez bol šiesty počas tréningov v Portugalsku po svojom návrate. Hádzanári Blaugranas porazili Cisne a k titulu majstra Španielska im chýba už len jeden bod.

"Pohár kráľov" - Marca informuje, že v dnešnom finále proti sebe nastúpia dve mužstvá s najvyšším počtom trofejí v tejto súťaži. Baskovia pristúpia k zápasu po prehre vo finále s Realom Sociedad a Barcelona po prehre v El Clásicu. Messi môže nastúpiť vo svojom poslednom finále v drese Blaugranas. Denník je názoru, že spolu s Márquezom sa do MotoGP vrátila šou. Zidane je nútený v zápase proti Getafe rotovať. 6 absencií je istých a tri sú otázne. Covid môže rozhodnúť o La Lige, pretože zápasy už nie je možné preložiť a ak sa neodohrajú, budú skontumované. Basketbalisti Perfumerias vo veľkom štýle postúpili do finále Euroligy.

"Odvetný pohár" - AS informuje, že Athletic a Barcelona zabojujú o svoju obľúbenú trofej. Baskovia hľadajú kompenzáciu za problémy s Realom Sociedad a Blaugranas po prehre v Superpohári. Zápas naznačí Messiho budúcnosť. "Ešte ťažšie: Varane nezahrá v zápase s Getafe." - denník píše, že obranca nedostal zelenú k hre a Nacho je suspendovaný, takže Militao je jediným dostupným stopérom Realu Madrid. Márquez sa vracia taký ako bol a na tréningu zajazdil šiesty najlepší čas. Carlos Sainz predbehol Leclerca a na tréningu v Imole bol štvrtý.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár