Katalánsky denník Sport informuje, že vypadnutie PSG z Ligy Majstrov môže zásadne zmeniť budúcnosť Neymara, pretože ho môže donútiť k odchodu z PSG. Madridský denník Marca v každom prípade informuje, že návrat Brazílčana na Camp Nou nie je možný kvôli Finančnému Fair Play.

Médiá dnes opätovne informujú o záujme katalánskeho klubu o Neymara. Rozhlasová stanica RAC1 nedávno uviedla, že Brazílčan je hlavným prestupovým cieľom Joana Laportu a Barcelona sa už kontaktovala s hráčom aj s PSG. Olej do ohňa prilieva aj samotný hráč, ktorý stále nechce podpísať predĺženie zmluvy s parížskym klubom, hoci podmienky sú už dohodnuté. Sport uvádza, že Neymar naťahuje čas, pretože čaká Barcelonu, aby mu pripravila rozumnú ponuku. To sa však môže stať až po audite a teda po skončení sezóny.

ESPN medzičasom informuje, že Lionel Messi zostane v Barcelone ďalšie 2 roky a Katalánci sa aj kvôli nemu pokúsia do klubu dostať Neymara. To však nebude jednoduché z viacerých dôvodov. Najväčšou prekážkou je finančná situácia Barcelony. Katalánci stále čakajú na audit, ale obrovské zadlženie len komplikuje návrat Neymara a to bez ohľadu na záverečnú správu o finančnom stave v klube. Madridský denníka Marca píše, že Neymar do Barcelony nemôže prestúpiť bez toho, aby boli porušené pravidlá Finančného Fair Play. UEFA má na Barcelonu už bez tak ťažké srdce kvôli snahám o vznik Európskej Superligy. Ak chce klub kúpiť Neymara, musel byť predať niekoľkých hráčov zo súčasného kádra a zároveň veľmi výhodne, čo nie je silnou stránkou Barcelony. Tá totiž svojich hráčov v posledných rokoch predáva nevýhodne.

Problém predstavuje aj Paris Saint-Germain, pretože ten nechce, aby sa Brazílčan sťahoval do konkurenčného klubu. Ale ak sa Neymar rozhodne nepredĺžiť a Parížania ho počas leta nepredajú, o rok odíde tak či tak, ale zadarmo. Brazílčan pritom nedávno povedal, že v Paríži je šťastný. Je teda ťažké uhádnuť jeho úmysly. Ak by sa skutočne rozhodol pre návrat na Camp Nou, musel by prikývnuť na citeľné zníženie platu. Marca tvrdí, že v Paríži zarába 37 miliónov eur v čistom a je druhým najlepšie zarábajúcim futbalistom na svete.

zdroj: marca.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-05-04 19:09:53
Já myslim, že návrat Neymara si úplně nejvíc nepřeje hlavně MADRID !
2021-05-04 19:11:38
Marca, to je promadridske periodikum, čo len si len vymýšľa ohľadne Barcelony. Marce môžu dôverovať len 4percentne pusinky z Madridu.