Esport3 v programe Onze informovala o zaujímavej prestupovej operácii. Novinári tentokrát prišli s tým, že Barcelona má záujem vymeniť Antoine Griezmanna za Joãa Felixa, hráča Atlética Madrid. Obe strany by z toho mali prospech ako z finančného hľadiska, tak aj zo športového.

Prestupové sumy v prípade týchto hráčov sú veľmi podobné - 120 miliónov eur a 126 miliónov eur. V oboch prípadoch zostáva k amortizácii transferu ešte približne 70 miliónov eur. Existuje možnosť uskutočniť operáciu podobnú tej, ktorú sme videli v prípade výmeny Cillessena za Neta alebo Arthura za Pjanića. Nejednalo by sa teda o čisto výmenu, ale o dvojicu samostatných prestupov, vďaka čomu bude účtovníctvo Barcelony aj Atlética Madrid vyzerať lepšie.

Griezmann sa na Camp Nou doteraz neosvedčil a poukazuje na to aj fakt, že v oboch zápasoch proti Realu Madrid bol len náhradníkom. O Felixovi zas Simeone v marci povedal, že "talent bez túžby nepostačuje". Felix v tejto sezóne strelil 10 gólov a zaznamenal 6 asistencií, ale jeho forma postupom času upadala, hoci v poslednom zápase proti Osasune výrazne pomohol mužstvu ako náhradník. Francúz na druhej strane nastrieľal 19 gólov a na ďalších 12 prihral - má teda lepšie štatistiky ako Portugalčan, no fanúšikom Barcelony sa tieto čísla mália.

Antoine Griezmann má 30 rokov a v prípade návratu do Atlética by ešte niekoľko rokov mohol odohrať na najvyššej úrovni. João Felix má na druhej strane len 21 rokov, má v sebe futbalovú mágiu, ktorú by na Camp Nou mohol naplno rozbaliť. O podobnej výmene sa hovorilo už v uplynulej sezóne, ale Barcelona vtedy takúto možnosť odmietla. Za zmienku stojí aj to, že kým Griezmann zarába viac ako 20 miliónov eur ročne, Portugalčan len 7-8 miliónov eur. Ďalším plusom je to, že agentom mladíka je Jorge Mendes, ktorý má výborné vzťahy s Joanom Laportom. Argumentov je tak viac, než dosť a o možnom návrate Griezmanna do Atlética porozprával aj Enrique Cerezo ako prezident klubu: "Antoine je skvelý hráč, bolo by skvelé ho získať naspäť, ale nemyslím si, aby ho Barcelona chcela predať. Je medzi elitou, chce ho každé mužstvo. V Atléticu odohral úžasné sezóny. Je našim priateľom."

Madridský denník Marca v každom prípade túto výmenu označil za nemožnú. Podľa názoru denníka je Felix pre Atlético naďalej veľmi dôležitým hráčom, ktorý nie je na predaj. Los Colchoneros okrem toho nemajú na to, aby si mohli dovoliť vysoký plat Griezmanna. Úplne iné informácie k téme publikoval katalánsky denník Sport, ktorý tvrdí, že Francúz by sa chcel vrátiť do Atlética a madridskému klubu veľmi záleží na tom, aby sa tak stalo, ale nemá financie na transfer, preto navrhuje výmenu a ponúka ľubovoľných hráčov z kádra. Práve Barcelona nie je o tejto operácii úplne presvedčená.

zdroj: mundodeportivo.es marca.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
2021-05-19 13:34:33
Cerezo tiez povedal ze Felix nikam nepojde.
8JK8 Premium
2021-05-19 13:36:20
Pokiaľ si môžme vybrať akéhokoľvek hráča s Atletika tak jednoznačne Llorente ?