FC Barcelona potvrdila informácie katalánskej vlády, že zápas proti Juventusu o Gamperov pohár sa napokon odohrá na Estadi Johan Cruyff a nie na Camp Nou ako sa pôvodne mal.

Dôvodom sú reštrikcie zo strany Generalitat súvisiace s pandémiou koronavírusu. Predpisy katalánskej vlády stanovujú, že bez ohľadu na kapacitu štadióna môže do objektu vstúpiť maximálne 3 000 ľudí, hoci predtým sa písalo o tom, že Gamperov pohár si pozrie až 20 000 ľudí. Po tejto zmene sa však Barcelona rozhodla, že zápas o Gamperov pohár sa odohrá na Estadi Johan Cruyff, pretože náklady na tento zápas budú týmto oveľa nižšie.

V každom prípade klesnú aj príjmy, no dodatočným problémom je to, že Barcelona bude musieť mnohým fanúšikom vrátiť peniaze za vstupenky. Tie si zakúpilo už 14 000 fanúšikov a peniaze je potrebné vrátiť do utorka. V najbližšom čase má klub oznámiť podrobnosti. Len pripomenieme, že Barcelona počítala, že na predaji vstupeniek na Gamper Cup zarobí približne jeden milión eur. Teraz však príjmy budú zanedbateľné.

Ďalším problémom je pozitívny test na koronavírus v prípade jedného z hráčov Juventusu. Celý káder Bianconeri čaká karanténa, čo znamená, že tohtoročný zápas Gamper Cupu je skutočne otázny. V súčasnosti je potrebné čakať na to, či má Juventus viac nakazených hráčov.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-07-30 10:24:54
Dobrý blud pustiť na štadión s kapacitou 6k toľko isto ľudí ako na štadión s 99k?