Emerson Royal bol dnes predstavený ako nová posila prvého tímu Blaugranas a na tlačovej konferencii bol pri tejto príležitosti prítomný aj prezident FC Barcelona Joan Laporta, ktorý odpovedal na otázky novinárov.

Privítanie Emersona

"Sme tu na to, aby sme privítali Emersona. Ďakujem za jeho prítomnosť jeho rodine, blízkym aj agentovi. Myslím si, že Emerson nám veľmi pomôže pri výstavbe nového projektu. Keď sledujeme toto video, spomenul som si na Bellettiho a Alvesa, musia byť pre teba vzorom. Dúfam, že zostaneš s nami mnoho rokov."

Odstupná klauzula Emersona

"Bude mať výšku 300 miliónov eur. Viem, že sa rýchlo adaptuješ, budeš sa tu výborne cítiť a ukážeš celý svoj talent."

Výstavba kádra

"Postretli nás vážne problémy, ale máme čas, aby sme pripravili mužstvo. S posilami aj postupom hráčov z cantery vytvoríme konkurencieschopné mužstvo. Máme talentovaných obrancov, ale podpísali sme ich ešte viac. Uvidíme, či budeme môcť získať ďalších hráčov."

Registrácia nových hráčov

"Futbalisti, ktorí boli podpísaní, budú môcť byť zaregistrovaní. Chceme však, aby La Liga bola v tomto smere flexibilnejšia, podobne ako sa to deje v iných ligách. Robíme všetko, čo je možné, aby Messi zostal. Všetko sa vyvíja dobre. Vidím možnosť, že zostane, pretože to chce. Riešime dôležité veci z pohľadu oboch strán. Súhlasím s prezidentom Getafe Ángelom Torresom. Všetci chceme, aby Messi zostal v La Lige, pretože je najlepším futbalistom na svete a pomáha propagovať súťaž po celom svete."

Predĺženie zmluvy s Ilaixom

"Pokúsime sa postarať o to, aby sa záležitosť s Ilaixom už neopakovala. Má zmluvu ešte na jeden rok a nechce prijať podmienky klubu. To neakceptujeme a musíme vyslať cantere jasný signál. Je skvelý hráč, ale ak nechce predĺžiť zmluvu, existujú iné riešenia. Nechceme, aby odchovanci nechceli predlžiť zmluvu. Dali sme mu šancu, ale klub je ponad všetkých. Chceme, aby si to opäť premyslel a aby sme dospeli k dohode. Nemôžeme dovoliť, že promujeme hráča a neskôr odíde bez toho, aby klub mal z toho úžitok. Nerozumieme, prečo si neuvedomuje, čo pre neho Barcelona urobila. Neakceptujeme to v prípade žiadneho hráča."

Atmosfére v prvom tíme

"V mužstve je výborná atmosféra. Ďakujem hráčom, s ktorými rokujeme, videl som, že sú veľmi angažovaní, chcú dosiahnuť niečo významné. Páčila sa mi intenzita hry, presing po strate lopty."

Griezmann

"Je profesionál a my sme otvorení všetkému, pretože o Francúza je na prestupovom trhu záujem, ale všetko zostáva bez zmeny. Má kontrakt s Barcelonou a budeme ho rešpektovať, ak sa nič nestane."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-08-02 20:51:01
Diky za preklad Lukasi. Laporta to rekl presne. Nevazis si duvery klubu - - > tam jsou dvere. Klub se snazi snizit platy abysme nekrachli a Moriba, kterej nic jeste nedokazal misto toho, aby byl rad za projevenou duveru, je nenazranej a chce plat daleko lepsich hracu zakladu.
2021-08-02 21:34:00
Prostě Laporta to je jinej prezident :) .... ještěže tak