Dobrodružstvo Francisca Trincãa v Barcelone nebolo úspešné a preto po roku odišiel do Wolverhamptonu. 21-ročnému krídelníkovi sa však oveľa lepšie darí v Premier League. Zdá sa, že tento rok bol pre neho trefou do čierneho.

Portugalčan stretol v mužstve veľa krajanov a Bruno Lage pokračuje v práci Nuna. V zostave nedošlo k mnohým zmenám, ale jedna tu predsa len je - miesto v zostave si vybojoval Trincão. Krídelník doteraz hral v piatich ligových zápasoch od prvej minúty a len do jedného zápasu naskakoval z lavičky. Zaujímavé je, že práve v tomto stretnutí sa zapísal na streleckú listinu.

Trincão hráva na pravom krídle, ktoré bolo doteraz rezervované pre Adamu Traorého, ale Španiel sa teraz presunul na pravý kraj útoku a hrá bližšie k bránke. Francisco má aj obranné úlohy, ale v prvom rade sa zameriava na ofenzívu. Výsledky tímu zatiaľ nie sú práve najlepšie a to predovšetkým kvôli nedostatočnej efektivite. Pritom šancí si mužstvo vie vytvoriť veľa, problém je s ich premieňaním.

Dobré výkony Trincãa nezostali bez povšimnutia reprezentačného trénera. Fernando Santos ho povolal na posledný reprezentačný zraz, keď z kádra na poslednú chvíľu vypadol Pedro Goncalves. Výkony Trincãa vo Wolverhamptone sleduje aj Barcelona, pretože nemôžeme zabudnúť na to, že v tíme je na hosťovaní do konca sezóny. Potom sa vráti na Camp Nou, pokiaľ Wolverhampton nevyužije opciu na kúpu hráča.

zdroj: as.com
foto: Shutterstock

Diskusia

4 komentáre
2021-09-20 09:57:18
Boli by hlúpi,aby ju nevyužili....je pravda,že u nás sa mu až tak nedarilo i keď som mu fandil .Možno to malo byť bez opcie...
2021-09-20 10:07:24
škoda toho Trincaa, podla mna velmi perspektívny hráčik ktorý zarabal zanedbatelných 3,8 mega čo je v porovnani s Robertom 9m či Umtitim 12m skoro nič...

Dúfam že ten odkup sa dá ešte zvrátiť keby sa barca dohodla s Trinacom že bude hrávať a že s ním počítajú.

Som zvedavý ako dopadne celkovo táto hostovačka, lebo v Brage hral Trincao fantasicky