Barcelona sa počas najbližšieho zimného prestupového obdobia pravdepodobne pokúsi získať nového náhradníka Marc-André ter Stegena. Katalánsky denník Mundo Deportivo v tejto súvislosti píše, že Katalánci prejavili záujem o brankára Granady Luísa Maximiana, senzáciu úvodu tejto sezóny v La Lige.

Katalánsky klub sledoval 22-ročného Portugalčana ešte počas pôsobenia v Sportingu. Barcelona skautovala brankára najintenzívnejšie v sezóne 2019/2020, keď si vybojoval miesto v základnej zostave. V nasledujúcom ročníku však Ruben Amorin dal prednosť skúsenejšiemu Antoniovi Adánovi a Maximiano bol predaný do Granady za 4,5 milióna eur. Jeden z najtalentovanejších brankárov urobil prestupom do Primera Division skvelý krok vo svojej kariére. V piatich zápasoch v tejto sezóne inkasoval 6 gólov, chytil penaltu, udržal si čisté konto v dvoch zápasoch a veľmi dobré známky si vyslúžil aj za svoj výkon v zápase proti Barcelone.

Barcelona bude podľa všetkého musieť nájsť brankára, ktorý bude kryť chrbát Ter Stegenovi. Ak nie teraz v zime, tak na budúci rok v lete určite, pretože Neto chce už dlhé obdobie odísť z metropoly Katalánska. Barcelona za Brazílčana však doteraz nedostala zodpovedajúcu ponuku, no raz príde čas, kedy na požiadavku Neta bude nútená pristúpiť. Neta by mohol nahradiť Iñaki Peña, ale Ronald Koeman tomuto brankárovi neverí. Je tak možné, že Peña odíde už v zime a záujem o jeho služby prejavilo hneď niekoľko klubov.

Preto sa Barcelona obzerá po nástupcovi Neta v mužstve. Spomínaný Maximiano zapadá do koncepcie klubu, pretože Barcelona chce podpísať brankára, ktorý by Ter Stegenovi nielen kryl chrbát, ale časom by ho mohol nahradiť ako jednotka v bránke. Odstupná klauzula mladého Portugalčana má výšku 25 miliónov eur.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: www.fichajes.net

Diskusia

8 komentáre
2021-10-11 16:47:54
Jasne,vykaslite sa na laveho obrancu,hrotaka ci skusenejsieho zaloznika alebo sikovneho kridelnika...najviac nas tlaci topanka v branke???
2021-10-11 16:50:14
Koeman neverí ani sam sebe.