Ansu Fati dnes absolvoval tlačovú konferenciu pri príležitosti podpisu predĺženia zmluvy s katalánsky klubom do roku 2027. Mladík uviedol, že nosenie dresu s číslom desať po Leovi Messim pre neho nepredstavuje žiadny tlak navyše.

"Je pravda, že číslo 10 na drese nosili Leo Messi a mnohí ďalší hráči, ale som pokojný," povedal krídelník na dnešnej tlačovej konferencii. "Viem, čo môžem do tímu vniesť," vyhlásil.

"Pre mňa to nepredstavuje žiadny tlak. Nikto nebude ako Leo, nikto nebude ako Puyol či Xavi. Nikto nevyrovná to, čo dosiahol Leo. Budem nasledovať svoje vlastné dobrodružstvo. Stále som nič nedokázal. Dúfam, že bude môcť mať kariéru akú mali oni," povedal.

"Každý hráč mohol nosiť číslo 10. Som vďačný, že mi kapitáni ponúkli toto číslo a našťastie som ho dostal. Je to pre mňa extra motivácia. Nepozerám sa na číslo, ale koncentrujem sa na to, čo dokážem urobiť na ihrisku, aby som pomohol tímu," uviedol.

K záležitosti týkajúcej sa desiatky na drese povedal niekoľko slov aj prezidenta Laporta: "Nikam sme sa neponáhľali, ale ani sme túto záležitosti nechceli naťahovať. Na Ansu sme nevyvíjali žiadny tlak. Povedal, že by vzal číslo desať, ak by to schválili kapitáni. Chceme ho chrániť pred tlakom, ale desiatka mu sedí veľmi dobre vzhľadom na jeho herný štýl. Publikom ho miluje a stojí za ním. Je veľmi motivovaný," uviedol prezident.

Fati sa následne vyjadril k zraneniu kolena: "Zabudol som na to," povedal. "Mám viac unavené nohy, než koleno. Som šťastný, pretože necítim žiadnu bolesť, dúfam, že to takto bude pokračovať," povedal.

Ansu sa vyjadril k samotnému predĺženiu zmluvy: "Jorgemu Mendesovi som od prvého dňa hovoril, že mojou prvou možnosťou je zostať. Veľmi dobre tomu rozumel. Boli sme schopní dosiahnuť dohodu a som šťastný, že mi klub dôveruje. Mal som aj iné ponuky, ale mal som jasno. Mojim snom bolo vždy triumfovať v Barcelone," povedal.

zdroj: ESPN sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-10-21 16:54:18
Mám za něj radost a hlavně působí tak bezstarostne až mi tím připomíná Pastrňáka z Bostonu, který je taky tak trochu salamista a to se v profi sportu může sakra vyplatit, protože si zbytečně nelames hlavu s blbostma a pokud se to vezme za správný konec, tak je to fakt zbraň jak sviňa.. Jen tak dál a ať je budoucnost opět rozzářena!! ?
2021-10-21 17:38:30
Tak,reklamy bolo dost a zacat makat!!
A najmä tímovo.
Hviezdu nerobi cislo, ale vykony a spravanie./ skoda,ze sa nemohol od Messiho ucit dlhsie./