Hlavný poradca vedenia Joana Laportu José Elias poskytol rozhovor v programe 'La Sotana', v ktorom priblížil dôvody odchodu Lea Messiho z Barcelony.

Majiteľ firmy Audax potvrdil, že bol za to, aby Barcelona predala Messiho už skôr: "Povedal som to ako culé, ako José Elias, že ak by sme Messimu umožnili odísť o rok skôr, zarobili by sme aspoň trochu peňazí. Ak by sme získali 100 miliónov, bol by som spokojný. Koniec Messiho bol už na dohľad, ak by k tomu neprišlo tento rok, tak na ten nasledujúci. Transformácia Barcelony vo víťazné mužstvo vyžadovalo vytvorenie projektu po Messim. V určitom momente bolo potrebné prijať rozhodnutie a Messi je vo vhodnom veku, aby už nebol v Barcelone. Povedali mi: 'Chceš, aby išiel do dôchodku tu?' No, nie," povedal Elias.

Elias porozprával o dôvodoch odchodu Lea Messiho: "Barcelona mala finančné aj organizačné obmedzenia. Bolo potrebné vyriešiť rôzne témy, ako sa neskôr vybrať za Piquém a povedať mu, aby si znížil mzdu. Existovali tri dôvody, prečo nemohol zostať. Po prvé: organizácia platov v klube. Bolo potrebné čeliť zníženiu platu v niekoľkých prípadoch. Po druhé, nemali sme peniaze a museli sme sa postaviť na hlavu, aby sme mu to vyplatili v splátkach. Človek musel oklamať sám seba, aby veril, že by mohol zostať. Po tretie, bolo potrebné vytvoriť nové mužstvo a novú nádej, a s Messim v klube sa to nedalo urobiť," vysvetlil.

Poradca vedenia Laportu dostal aj otázku týkajúcu sa smutnej rozlúčky s Messim, ale nemyslí si, že Messi plakal len kvôli sentimentu ku klubu: "Taký je zákon života. Deň, keď Messi odišiel, ma nahneval. Myslím si však, že ľudí tieto slzy zmiatli. Veľa ľudí tvrdilo, že to ja som nepredĺžil zmluvu s Messim, čo je najväčšia blbosť na svete. Messi neplakal kvôli tomu, že nezostal v klube, ale kvôli tomu, že sa nahromadilo viac verí naraz. Messi ukončil svoj cyklus a k tomu sa pridal jeho život v Barcelone a prispôsobenie sa jeho blízkym," dodal.

zdroj: La Sotana
foto: twitter/PSG

Diskusia

18 komentáre
2021-11-18 17:34:27
Nebudu mít populární názor, ale já s ním souhlasím, ve všech bodech.
2021-11-18 17:34:54
Tak prečo sa tvrdilo do poslednej sekundy, že zostane? A kampaň na prezidenta nebola o ničom inom?

Ako chce robiť prestavbu bez peňazí? To by som fakt chcel vedieť.Hlavne keď sponzori odchádzajú a nemáme hviezdu čo ich priláka.

Ešteže je tento chlap v Španielsku… Má šťastie.