Jordi Cruyff poskytol po výhre nad Athletic Club rozhovor pre klubovú televíziu.

Aké krásne víťazstvo, však?

"Áno, je to pravda. Bolo veľmi dôležité ujať sa vedenia na 1:0 a ďalší gól nám dodal viac pokoja, keďže jednogólové vedenie nestačí. Mužstvo kontrolovalo priebeh stretnutia, náhradníci podali veľmi dobrý výkon. Všetci sme šťastní."

Barcelona dnes opäť ukázala skvelú efektivitu a strelila 4 góly.

"V posledných piatich zápasoch sme strelili 15 gólov, čo je veľmi výpovedné. Samozrejme, že udržať si takýto priemer do konca sezóny bude ťažké, ale ukazuje to, že dobrá efektivita pred bránkou súpera je veľmi dôležitá a v kombinácii s efektívnou obranou nám vždy prinesie víťazstvá."

Pochvalu si dnes zaslúžia viacerí ofenzívni hráči. Góly strelili Aubameyang, Dembélé, Memphis a Luuk de Jong. Čo si o tom myslíš?

"Pre trénera je takýto bolehlav pri výbere zostavy príjemný. V kádri je toľko skvelých hráčov, že by ste ich chceli postaviť všetkých. Najdôležitejšie je, že v takejto situácii vyhráva klub, pretože existuje rivalita na každom poste a hráči sa chcú trénerovi ukázať z tej najlepšej strany."

Stojí za zmienku, že prvýkrát v tejto sezóne ste vyhrali tri zápasy v rade.

"Je to veľmi dôležité, pretože naši bezprostrední súperi nás svoji výsledkami nútia vyhrávať. Najdôležitejšie je ísť krok po kroku, ukázať dobrú hru, byť efektívnym v obrane aj v útoku. Tak ako dnes. Ak si udržíme túto formu, sezónu ukončíme veľmi pozitívne."

Barcelone chýba už len bod do tretieho miesta. Ste optimistickí?

"Vždy musíme byť optimistickí, ale tak ako hovorí Xavi, musíme sa sústrediť na najbližší zápas. Až potom budeme hodnotiť, či sa nám podarilo dosiahnuť naše ciele. Ale mužstvo je určite na dobrej ceste."

Nemôžeme zabudnúť na dobrý výkon Pedriho, ktorý veľmi potešil fanúšikov.

"Viem, ako fanúšikovia majú veľmi radi veci tohto typu, ale pre mňa je najdôležitejšie to, čo urobil pri druhom góle, to bolo úžasné. My sa sústredíme predovšetkým na góly, ale chceme potešiť aj fanúšikov."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.