Prezident FC Barcelona v rozhovore pre RAC1 priznal, že sa mu veľmi páči útočník Atlética Madrid João Felix. Katalánsky denník Sport pripomína, že Barcelona sa počas posledných rokov pokúsila kúpiť Portugalčana až v troch prípadoch.

V roku 2019, dva roky po tom, čo minul takmer 300 miliónov eur na Philippeho Coutinha a Ousmane Dembélého, sa Josep Maria Bartomeu nezastavil a kúpil Antoina Griezmanna z Atlética Madrid za ďalších vyše 100 miliónov eur. Ako sa ukázalo, Barcelona v tom čase sledovala aj Felixa, ktorý nakoniec nahradil Griezmanna na Wanda Metropolitano.

Bol to prvý bližší kontakt tohto hráča s katalánskym klubom, no história je pomerne rozsiahla. Novinár Ruben Uria informoval, že predstavitelia Barcelony sa pokúsili podpísať Felixa ešte v dvoch prípadoch. Ten druhý nastal v roku 2020, keď mal Portugalčan problémy prispôsobiť sa hre Los Colchoneros. Barcelona dúfala, že Atlético Madrid bude súhlasiť s predajom svojho mladého hráča, ale nestalo sa.

Zatiaľ posledný pokus Barcelony kúpiť Felixa sa odohral pred začiatkom prebiehajúcej sezóny. Prezidentom FC Barcelona bol však Joan Laporta. Počas uplynulého leta sa rokovalo o návrate Griezmanna do Atlética a športové riaditeľstvo Barcelony navrhlo výmenu za Felixa. Atlético však po tretíkrát rázne odmietlo a súhlasilo len s hosťovaním Griezmanna na dve sezóny s následnou povinnou opciou na kúpu.

Veľa však nasvedčuje tomu, že história Barcelony s Felixom sa nekončí. Joan Laporta v rozhovore pre RAC1 vyhlásil, že sa mu tento 22-ročný futbalista mimoriadne pozdáva: "Veľmi sa mi páči João Felix a jeho agent o tom vie. Je to špičkový hráč. Počas uplynulého leta sme sa pokúsili o výmenu, ale nepodarilo sa. Atlético ho nechcelo pustiť. Dúfam, že to nikoho z Atlética neurazí," priznal prezident FC Barcelona.

zdroj: sport.es RAC1
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-03-30 07:31:02
A kde by hral? Keďže to je podhrot a ten post v Barcelone nie je.
2022-03-30 08:36:07
Z Atlética už ani upratovačku.