Poslední tréneri FC Barcelona zdôrazňovali, že je mimoriadne dôležité, aby góly strieľali aj záložníci. Xavi Hernández nabádal svojich stredopoliarov, aby strieľali častejšie na bránku súpera a práca na tréningoch sa vyplatila, pretože začína prinášať svoje ovocie. Záložná formácia totiž vylepšila svoje štatistiky v porovnaní s predchádzajúcou sezónou.

Ronald Koeman a Xavi Hernández sa domáhali gólov zo strany svojich záložníkov. Zdá sa, že ich prosby padli na úrodnú pôdu. Ako píše katalánsky denník Mundo Deportivo, Barcelona v tejto sezóne strelila 81 gólov v 49 zápasoch, z čoho útočníci majú podiel na 50 góloch, záložníci nastrieľali 17 gólov a obrancovia 14. V uplynulej sezóne sa záložníkom Barcelony podarilo streliť 13 presných zásahov. Zlepšenie v tomto smere ide ruka v ruke v tým, čo od záložníkov žiada súčasný tréner a to vystreliť na bránku súpera vždy, keď sa naskytne príležitosť.

V poslednom zápase proti Malorke sa na streleckú listinu dostal aj Sergio Busquets, ktorý v tejto sezóne strelil už svoj tretí gól a vyrovnal tak svoje kariérne maximum. Kapitán Blaugranas strelil v posledných týždňoch dvojicu gólov a stojí za zmienku, že v posledných siedmich sezónach zaznamenal len 4 góly. Progres je viditeľný aj v prípade Pedriho. Mladíka v prebiehajúcej sezóne trápia zranenia, no napriek tomu sa mu podarilo streliť 5 gólov, o jeden viac v porovnaní s predchádzajúcim ročníkom. Svoje prvé góly za Barcelonu strelili Nico González (2), Gavi (2) a Riqui Puig (1). 4 presné zásahy pridal Frenkie de Jong, ktorý má však horšiu bilanciu, než v uplynulej sezóne (7), ale na ihrisku strávil citeľne menej času (3 257 vs 4 492 minút).

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.