Barcelona začína už teraz plánovať budúcu sezónu a s ňou súvisiace letné prestupové obdobie. Klub musí rozhodnúť aj o budúcnosti hráčov na hosťovaní. Madridský denník Marca uviedol, že Camp Nou počas leta určite opustí Oscar Mingueza.

Barcelona počas víkendu dosiahla druhý ciel sezóny, ktorým bolo zaistiť si druhé miesto v tabuľke Primera Division. Xavi môže spoločne s predstaviteľmi klubu začať plánovať budúci ročník, v ktorom bude nevyhnutné, aby Blaugranas bojovať o trofeje. Najdôležitejším krokom je nepochybne posilnenie viacerých pozícií v kádri a to závisí od finančných možností klubu.

Xavi má v úmysle porozprávať sa s každým z hráčov osobne a vysvetliť im, aké má s nimi plány. Tí, ktorí sa nenachádzajú v plánoch trénera, budú o tom informovaní dostatočne skoro, aby si mohli pohľadať nového zamestnávateľa. Je to pre ich dobro a Barcelona bude môcť na ich odchode aj zarobiť. Transfery do klubu sú podmienené aj tým, koho a za koľko sa Barcelone počas leta podarí predať.

Jednou z otázok, ktoré treba vyriešiť, je osud hráčov, ktorí sú momentálne na hosťovaní v iných kluboch. Antoine Griezmann takmer určite zostane v Atléticu, čo potvrdil aj prezident madridského tímu. Možné je však opätovne prerokovať výšku ceny transferu alebo do operácie zapojiť jedného z hráčov Los Colchoneros. Veľký otáznik visí nad budúcnosťou Francisca Trincãa a Miralema Pjanića. Obaja podľa všetkého nezostanú vo Wolverhamptone resp. Beşiktaşi a keďže Xavi s nimi nepočíta v Barcelone, bude im potrebné pohľadať nový klub. Barcelona je v tomto smere optimistická a verí, že Trincão sa môže vrátiť do Portugalska a Pjanić do Talianska. Klub v súčasnosti nemá na stole žiadne ponuky.

Alex Collado je zas mladý futbalista, pre ktorého táto sezóna bola s osobného hľadiska veľmi náročná, no po hosťovaní by sa mal vrátiť do Barcelony a s prvým tímom absolvovať predsezónnu prípravu. Do Barcelony sa vráti aj Iñaki Peña, ktorý sa môže stať náhradníkom Ter Stegena. Neto pravdepodobne odíde a odchovanec sa javí ako najlepší kandidát na jeho miesto. Brankár má zmluvu už len na jeden rok, takže bude nevyhnutné predlžiť spoluprácu, aby následne neodišiel zadarmo. Zároveň nemôžeme zabudnúť ani na to, že niektoré zdroje tvrdia, že Barcelona je ochotná predať Ter Stegena v prípade lukratívnej ponuky. V tom prípade nie je jasné, kto by sa stal brankárom základnej zostavy.

Madridský denník Marca dodáva, že medzi hráčov, ktorí počas najbližšieho leta opustia Barcelonu, patrí Oscar Mingueza. Obranca si to uvedomuje a toto rozhodnutie ho neprekvapilo, pretože Xavi mu v posledných mesiacoch nedáva veľa priestoru na trávniku. Jeho cena nebude vysoká a zrejme neprekročí ani 10 miliónov eur. Mingueza okrem toho preferuje hosťovanie. Kontrakt má však platný už len jeden rok. Záujem o jeho služby majú klubu ako Girondins, Hertha Berlín a Valencia.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-05-17 12:24:07
Snáď sa nebudú predávať hráči ako Tér Stegen alebo De Jong. Uvidíme prestupove v januári bolo super . Snáď aj letné bude super ?
2022-05-17 12:42:17
Nebyl by dobrý zadarmo Di Maria na pravo?