Sergio Agüero v španielskom televíznom programe El Hormiguero prezradil, že v súvislosti so srdcovou arytmiou pociťoval predtým zvláštne príznaky. Práve kvôli tejto arytmii musel nakoniec predčasne ukončiť aktívnu futbalovú kariéru.

33-ročný hráč v tom čase hral za Barcelonu, ale v decembri bol nútený skončiť s futbalom kvôli svojmu srdcovému problému. Situáciu priblížil v programe El Horminguero: "Začal som sa cítiť zle v predsezóne, so zvláštnymi symptómami, ale myslel som si, že to bolo kvôli tréningom či horúčave. Potom som sa zranil a bol som mimo asi mesiac, no stále som sa necítil komfortne," povedal Argentínec.

"Potom som začal trénovať s tímom a počas tréningov som sa dosť zadýchal, až jedného dňa som povedal lekárovi, že sa cítim zle a potom sa mi začala točiť hlava a prišla arytmia. Lekár ma vyšetril a všetko bolo v poriadku, ale nasledujúci týždeň sa mi to stalo na štadióne [v októbri počas zápasu proti Alavésu; pozn. red.]," uviedol.

Agüero potom priznal aj to, ako veľmi sa musel snažiť, aby počas zápasu upútal pozornosť rozhodcu, aby sa prerušil zápas: "Opäť mi začalo byť zle a chcel som zakričať na rozhodcu, aby zastavil zápas, no nedokázal som zo seba dostať ani slovko. Potom mi prišlo nevoľno, tak som schmatol obrancu za ruku a požiadal ho o zastavenie zápasu. Potom mi bolo veľmi zle a opäť začala arytmia. Keď zápas prerušili, vzali ma do nemocnice, kde si ma nechali tri dni," vysvetlil.

Bývalý útočník okrem toho porozprával o tom, že lekári mu vysvetlili, že opätovný návrat na trávniky by bol v jeho prípade obrovským rizikom: "Lekári mi povedali, že by som mohol hrať, ale že by sa to mohlo zopakovať a mohlo by to byť horšie. A keď som o tom dlho premýšľal, povedal som si: 'Stačilo, mám 33 rokov, syna a celý život pred sebou.'"

V každom prípade ľutuje, že v drese Blaugranas nemal príležitosť ukázať viac: "Jediná vec, ktorú som nemohol urobiť, bolo hrať za Barcelonu. Chcel som dať všetko pre tento klub, ktorý bol v zlej situácii. Zostávalo mi už len to, ale kariéru som ukončil gólom do siete Realu Madrid," dodal Agüero.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

2 komentáre
jirkam Premium
2022-05-18 16:54:50
Pěkný závěr
2022-05-18 18:03:40
Aj keď odohral málo som rád že tu bol. Je to sympaťák prajem mu všetko dobre, nech je zdravý.