Nemecký Bild dnes uvádza, že Bayern odmietol už tretiu ponuku zo strany Barcelony za Roberta Lewandskeho na 40 miliónov eur + 5 miliónov eur v bonusoch. To predznamenáva ďalšie náročné rokovania medzi klubmi.

Nemci sa ponukami Barcelony nebudú zaoberať až pokiaľ nebudú mať hodnotu minimálne 50 miliónov eur, čo je veľmi vysoká suma vzhľadom na to, že Lewandowski má 34 rokov a jeho aktuálny kontrakt je platný už len jeden rok. Katalánci postupne navyšujú svoje ponuky, ale Bayern zostáva neoblomný a Blaugranas nečaká nič jednoduché.

Katalánske médiá sú názoru, že kluby sa nakoniec budú musieť dohodnúť, pretože Lewandowski odmieta hrať za Bayern a myslí len na Barcelonu. Bild na druhej strane uviedol, že Barcelona v dohľadnej dobe nepredstaví novú ponuku kvôli veľmi zlej finančnej situácii.

Do konca prestupového obdobia aj do začiatku nového ligového ročníka zostáva ešte veľa času, no v niektorých kluboch sa čoskoro začne predsezónna príprava. Natíska sa teda otázka, či sa Lewandowski mieni dostaviť na tréningy s nemeckým tímom. Jeho bývalý agent Maik Barthel povedal, že k tomu nemusí dôjsť. Súčasnú situáciu porovnáva s tou, keď útočník prestúpil z Borussie Dortmund do Bayernu a rovnako vtedy zvažoval, že sa nedostaví na tréningy, hoci mal ešte jeden rok platnú zmluvu. Vtedy však musel nakoniec počkať a do Bayernu prestúpil o rok a zadarmo. Podľa Barthela je aktuálna situácia odlišná, pretože Lewandowski už nie je najmladší a nemôže si dovoliť strácať čas. Ak chce hrať v španielskej lige v drese Blaugranas, musí konať.

zdroj: bild.de sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

1 komentár
2022-06-30 14:13:08
Začína sa ďalšie kolo nadávania na zlý hnusný Bayern... Aj keď informáciu priniesol Bild, teda nemecká verzia Nového Času a podobných denníkov.