Katalánske médiá informujú, že kvôli Ronaldovi Araujovi rastie napätie medzi Barcelonou a reprezentáciou Uruguaja. Barcelona zastáva názor, že návrat stopéra do hry sa neprimerane urýchľuje, čo je porušením dohody. Barcelona dokonca zvažuje podanie sťažnosti na FIFA.

Katalánsky denník Sport informuje, že Barcelona sa domnieva, že rehabilitácia sa veľmi urýchľuje a to ohrozuje jeho zdravotný stav z dlhodobej perspektívy. Ešte pred začiatkom šampionátu sa predstavitelia FC Barcelona dohodli so zástupcami reprezentácie Uruguaja, že Araujo môže vycestovať na Majstrovstvá sveta do Kataru, ale pod dozorom jedného z fyzioterapeutov klubu. Ten napokon s hráčom na šampionát aj vycestoval, aby sledoval proces rekonvalescencie a dohliadal na to, aby celý tento proces prebiehal na základe odporúčaní Dr. Lasseho Lempainena, ktorý Arauja operoval. Fyzioterapeut však Barcelone hlási, že tieto odporúčania nie sú dodržiavané, zároveň s hráčom nemôže normálne pracovať a celý proces je urýchlený.

Barcelona sa podľa Sportu domnieva, že juhoamerický národný tím ohrozuje zdravie hráča a nerešpektuje dosiahnutú dohodu. Podobné informácie v tejto veci poskytla aj Marta Ramon z RAC1. Podľa jej názoru sa Uruguaj rozhodol nepodpísať dokument, ktorý zaslala Barcelona a v ktorom stálo, že Araujo by si na Majstrovstvách sveta nezahral a teda do Kataru by vycestoval len preto, aby bol s mužstvom. Katalánske zdroje informujú, že Barcelona sa reprezentácii Uruguaja vyhráža, že ak sa Araujo na šampionáte zapojí do hry, Barcelona podá sťažnosť na FIFA.

Zajtra má Uruguaj odohrať prvý zápas na šampionáte proti Južnej Kórei. O štyri dni je na programe duel s Portugalskom. V poslednom zápase sa Celestes stretnú s Ghanou. Nahlas sa hovorí o tom, že Araujo by mal zasiahnuť do posledného stretnutia skupinovej fázy. Funkcionári Uruguaja na čele s trénerom však uviedli, že stopér zasiahne do hry až vtedy, keď bude plne pripravený hrať a nebudú nič riskovať. Hoci správy médií naznačujú opak.

zdroj: sport.es RAC1 as.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2022-11-23 16:36:31
Okk, ale tak tu by mal k veci povedat nieco aj Araujo, ak nas fyzioterapeut nedporuci hrat a Araujo a repre chcu brat na seba riziko, tak treba ustanovit podmienky za akych moze nastupit, uhrada platu do vyliecenia od repre plus odskodne za cas liecby atd
2022-11-23 17:11:46
vôbec tam nemal cestovať. je mladý určite to nie sú posledné ms pre neho. ak sa muto zranenie zhorší, čo dúfam nie tak to bude pre našu slabučkú obranu veľký problém