Niet pochýb o tom, že Barcelona chce v lete sfinalizovať návrat Lionela Messiho. Klub chce priviesť svojho bývalého kapitána späť na Camp Nou v nádeji, že by mu to pomohlo vrátiť sa k európskym úspechom.

Hlavnou prekážkou pre Barçu v snahe o opätovný podpis Messiho však bude finančná situácia klubu. Po zvolení Joana Laportu klub stanovil prísnu mzdovú štruktúru, aby kontroloval rastúce náklady na platy v prvom tíme. V súčasnosti je Robert Lewandowski najlepšie plateným hráčom v barcelonskom tíme. Ale v prípade, že Barcelona nakoniec podpíše zmluvu s Messim, ponúkne mu o jedno euro viac ako Poliakovi, aby ho udržala na vrchole hierarchie, informuje katalánsky denník Mundo Deportivo.

Plat nebude znamenať veľa pre Messiho, ktorý bol dosť trpezlivý aj uprostred lukratívnych ponúk prichádzajúcich zo Saudskej Arábie. Návrat Lionela Messiho by mal zvýšiť príjmy Barcelony o 25%. Klub však nemôže uskutočniť operáciu, kým La Liga oficiálne neschváli plán finančnej udržateľnosti. Orgány si už vyžiadali veľa času na kontrolu dokumentov, ale odpoveď zatiaľ neposkytli.

Posledné správy naznačujú, že La Liga by mala rozhodnúť už čoskoro. Po schválení plánu sa Barcelona bude snažiť zaregistrovať predĺženie zmlúv s Ronaldom Araujom a Gavim. Hneď potom odštartuje operáciu na podpis Messiho. Operáciu vedie Joan Laporta a medzi oboma stranami už prebehli pozitívne rokovania. Keďže však Al-Hilal údajne zvýšil svoju ponuku na 500 miliónov eur za sezónu, Barcelone sa kráti čas a ak chce Argentínčana podpísať v lete, musí konať rýchlo.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-05-28 11:31:37
500 miliónov za sezónu od Al-Hilal je astronomická suma. To u arabov neexistuje žiadny finančný ani nijaký iný stroj alebo obmedzenia. To je neskutočná cena, ktorá by vystačila minimálne desiatim ďalším Messiho generáciám na bezstarostný život.
2023-05-28 15:41:13
Ale ved niekde som čítal, že Neves je prvý krok.