Carles Aleñá bol včera hosťom programu El Larguero, ktorý vysiela rozhlasová stanica Cadena SER. Záložník prezradil ďalšie informácie o svojom odchode z Barcelony či plánoch do budúcnosti.

Hosťovanie do Betisu

"Odchod nie je nikdy jednoduchý, zvlášť pre hráčov, ktorí sú s klubom prepojení po celý život. Ak však nemáte možnosť k rozvoju, je potrebné preukázať odvahu a urobiť takýto krok."

Prestúpil by si v budúcnosti do Realu?

"Vo futbale sa môže stať všetko, je však jasné, že je to najväčší rival Barcelony. S týmto klubom som zviazaný po celý život, takáto zmena by ma určite niečo stála, ale na druhej strane ma naučili, aby som nikdy povedal nikdy."

Ernesto Valverde

"Zaskočilo ma, že ma odpísal z hry. Pokiaľ začínate sezónu v základnej zostave a po prvom zlom polčase od celého mužstva prídete o šancu hrať na dlhé obdobie... Boli to pre mňa ťažké mesiace. Medzi mnou a trénerom sa neobjavil žiadny konflikt, jednoducho sa takto rozhodol, má na to právo. Snažil som sa tvrdo pracovať, aby som sa čo najskôr vrátil na ihrisko. Trvalo mi to dlho, ale tak rozhodol Valverde. Bolo to pre mňa prekvapujúce a trochu iritujúce."

"Nikdy mi nič nepovedal na tému mojej absencie z hry. V zásade mi tieto skutočnosti nemusí ani vysvetľovať. Keď som hral, takisto mi nevysvetľoval, prečo to robím. Mali sme dobrý vzťah, mám radosť zo všetkého, čo pre mňa urobil."

"Volal som mu, aby som sa rozlúčil, vedel, že chcem odísť. Na začiatku decembra to pre mňa bolo jasné, vedel som, že som sa prakticky rozhodol, umožnila mi to zmluva, kde som to mal napísané a vyjadril som nádej, že sa v budúcnosti raz stretneme."

"Valverde je takisto tréner, ktorý mi dal šancu v prvom tíme a v uplynulej sezóne som odohral 24 zápasov."

Postup z Barcelony B do prvého tímu

"Niektorí očakávajú, že hráči budú prestupovať do prvého tímu veľmi rýchlo. Je to veľký krok, musíte byť na to pripravení, očakávania sú tam veľmi vysoké, pôsobia tam tí najlepší hráči na svete. V druhej línii o svoje miesto bojujú Vidal, De Jong či Rakitić... Okrem toho je potrebné dávať šance mladým, okrem iného Ansu Fatimu či Carlesovi Pérezovi, ktorí sú už pripravení. Je potrebné umožniť im hrať, ale pritom preukázať trpezlivosť a je potrebné vedieť, že v prvom tíme je potrebná adekvátna úroveň."

Čo mu bude po odchode z Barcelony chýbať?

"Najviac mi budú chýbať spoluhráči. Sergio Roberto, Piqué, Jordi Alba... S nimi som trávil najviac času. Taký je však futbal. Samozrejme, že mi bude chýbať aj Messi, komu by nechýbal. Barcelone by som chcel v tejto sezóne zaželať veľa šťastia. Poznačil som si v kalendári zápas Betisu s Barcelonou. Nemyslel som na to, čo urobím ak sa mi podarí streliť gól, ale je jasné, že ak sa tak stane, nebudem oslavovať."

Budúcnosť

"Hrať v Barcelone je snom mnohých, ale mojim, ale teraz sa sústredím na Betis, nechcem premýšľať o budúcnosti. Cítim sa tu dobre, chcem tých 6 mesiacov využiť, myslím na to, aby som Betisu pomohol kvalifikovať sa do európskych pohárov a neskôr sa uvidí."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

refunox

top komentár
44
2020-01-09 14:11:26

Valverde je neuveritelny ocas. Nechapu proc nas jeste stale trenuje. To co predvedl proti espanyolu a jak se pak k tomu vsemu vyjadril, to bylo neco neuveritelneho. Nechapu.

ThisIsMySen

2
2020-01-09 15:02:50

Trénuje nás stále preto, lebo má platnú zmluvu. Spytovať svedomie za spackaný zápas na Espanyole si môžu predovšetkým hráči. Nepremenené tutovky Suareza či laxný prístup od kapitána Messiho nás stáli 2 body. Bohužiaľ, tréner s týmto nič nespraví.

Carlesovi prajem v Betise veľa minút, sám som zvedavý, či sa mu podarí presadiť v tomto sympatickom mančafte.

Odpoveď na otázku ohľadne prestupu do Realu Madrid mohol sformulovať lepšie, na druhej strane, povedzme si úprimne: je to prestup z ríše snov. Niečo na štýl Alica v krajine zázrakov.

jipi

27
2020-01-09 14:30:55

Bohovský tréner keď ani len nekomunikuje s hráčmi.

maryann

-8
2020-01-09 14:59:45

Mna zase zaskocila odpoved na temu Real...
Nikdy nehovor nikdy????......odchovanec La Masie?

Valverdeee

7
2020-01-09 18:06:35

Ked sa k nemu jeho domovsky klub chova ako k pradivemu psovi? Prajem mu vela uspechov, kludne aj v drese realu

RastoD

18
2020-01-09 15:19:09

s tým Realom je to pochopiteľné, hráč zjavne nemá najlepšie spomienky na Barcu, tak to pripustí. prečo by to teraz odmietal, keď ho klub viacmenej nechce?

Reekwon

13
2020-01-09 16:15:13

Je to tak, v Barceloně sice vyrostl, ale v áčku toho moc neodkopal a prakticky mu nedali ani pořádnou šanci, aby se dokázal o místo poprat. Rivalita je sice hezká věc, ale je faktem, že jeho fotbal živí, zřejmě v Betisu nezchudne, ale pokud by ho na konci sezóny koupili, dařilo by se mu a ozval by se Real Madrid, tak bych mu to zase tak za zlé neměl.

mazanyhrac

18
2020-01-09 17:04:49

Z rozhovoru je vidět, ze Nosál s hráči komunikuje úplně minimálně, to neni dobře.

blauigrana

11
2020-01-09 17:19:56

takže tu je další dôkaz že ohladom Ernieho máme pravdu a nielen tu na Force milý ''true fans for ever '' :D :D

Stano33

1
2020-01-09 19:09:42

Lebo by asi najradsej odpisal vsetkych mladych hracov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.