Najdôležitejším momentom pre Riquiho Puiga v tejto sezóne bolo semifinále Španielskeho superpohára, ale ani po tomto zápase si mladý Španiel v hierarchii tímu nepolepšil. 21-ročný záložník už prehráva boj o miesto v zostave prvého tímu Blaugranas aj s Ilaixom Moribom.

Ronald Koeman stále nedôveruje Riquimu Puigovi. Naposledy sa na ihrisku objavil v zápase s Cádiz, kde si zahral len na 10 minút. Jediný zápas, ktorý odohral celý, bol ten s Alavésom 13. februára. Táto situácia môže byť sklamaním pre hráča, ktorý patril medzi hrdinov januárového semifinále Španielskeho superpohára.

Puig vtedy strelil rozhodujúci pokutový kop v penaltovom rozstrele a poslal Barcelonu do finále. Mohlo by sa zdať, že pôjde o bod zvratu v kariére mladého odchovanca La Masie. Aj napriek chýbajúcim skúsenostiam sa rozhodol zahrávať kľúčovú penaltu rozstrelu a s istotou ju premenil. Či mu to k niečomu pomohlo? Veľmi nie. V poslednom čase ho v hierarchii predskočil dokonca aj Ilaix Moriba, ktorý len teraz začína klopať na dvere prvého tímu. Koeman vkladá do budúcnosti 18-ročného mladíka veľké nádeje, na rozdiel od Riquiho Puiga, ktorého zdá sa, že Koeman pri skladaní zostavy prehliada.

Za zmienku stojí to, že na začiatku sezóny mal Ronald Koeman informovať Puiga, aby si pohľadal iný klub na hosťovanie, pretože v Barcelone nebude môcť počítať s veľkým množstvom hracieho času. Ten sa však rozhodol zostať na Camp Nou a bojovať o priazeň trénera, no realita je taká aká je. Médiá v januári priniesli informáciu, že o mladíka prejavil záujem Arsenal Londýn, ale do mužstva Mikela Artetu nakoniec putoval Ødegaard z Realu Madrid.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

11 komentáre
2021-03-05 20:07:08
Otom puiqovi knihu napíšu ?
2021-03-05 20:44:47
No já si myslím že v systému 3-5-2 by si místo našel. Je potřeba vyzkoušet sestavu s DeJongem, Pedrim a Puigem....ale je pravda,že Ilaix je taky skvělý. Přeci Busi nemůže hrát všechny zápasy, ne?