Ligové súťaže čaká opäť reprezentačná prestávka. Od tejto zatiaľ poslednej pritom ubehli len tri týždne. Stojí však za zmienku, že počas tohto necelého mesiaca Katalánci zaznamenali najlepšie výsledky spomedzi všetkých najsilnejších klubov v Európe.

Barcelona ukázala svetu výbornú formu. Okolnosti pritom nehrajú v jej prospech. Mužstvo hrá bez Messiho a takisto bez ďalších dôležitých hráčov, ktorých takisto trápia zranenia. Pozícia v tabuľke či vedúce miesto v základnej skupine Ligy Majstrov svedčia o skvelom období pre klub.

Posledná reprezentačná prestávka sa skončila 17. októbra. Následne hráči FCB dosiahli najlepšie výsledky spomedzi najväčších európskych klubov. Pred blížiacim sa El Clásicom na Bernabeu sa máme na čo tešiť. Či sa pozrieme na získané body v domácej súťaži alebo v zápasoch Ligy Majstrov, nikto nebol schopný získať toľko bodov, čo mužstvo z Camp Nou.

FC Barcelona odohrala za ten čas 6 zápasov La Ligy a Ligy Majstrov, všetky vyhrala a do štatistík si pripísala aj skvelé skóre 18:3. Katalánci si vybojovali tri body v zápasoch s Rayo Vallecano, BATE, Eibarom, Getafe, BATE a Villarrealom. Za ten istý čas bol Bayern Mníchov schopný vyhrať 5 zápasov, no raz prehral. Manchester City či Atlético vyhrali 4 zápasy a dvakrát remizovali. Real, PSG a Arsenal zvíťazili 4-krát, raz remizovali a raz prehrali.

Mundo Deportivo porovnáva ďalej, no tu nemôžeme zabudnúť na súperov, proti ktorým jednotlivé tímy hrali. Treba uznať, že Barcelona mala pomerne jednoduchý kalendár v porovnaní s ostatnými top klubmi. Bayernu stál v ceste Arsenal a to hneď dvakrát, Manchester City hral dvakrát proti Seville a raz proti Manchestru United. Arsenal hral dvakrát s Bayernom a v lige narazil na silný Tottenham.

Z vymenovaných tímov mali pomerne jednoduchých súperov aj Atléti, keď jedine Valencia stojí za zmienku. Zverenci Diega Simeoneho stratili body v zápasoch s papierovo slabými klubmi ako Deportivo a Astana.

Ak odhliadneme od úrovne súperov Barcelony, fanúšikovia či samotní hráči majú veľký dôvod na radosť, pretože takéto obdobie neočakával nikto predovšetkým vzhľadom na okolnosti, kedy je káder zdecimovaný zraneniami, chýbajú aj nezaregistrovaní hráči či vykartovaný Mascherano.

Návrat po poslednej reprezentačnej prestávke bol tak mimoriadne vydarený. Teraz je na rade ďalší brejk, hráči opäť cestujú pomôcť reprezentáciám a hneď po návrate sa vydajú do Madridu na jesenné Clásico. V pozícii lídra. Možno nečakane, ale plne zaslúžene.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

messias4

27
2015-11-09 19:35:01

co ja viem.. pred mesiacom sa hovorilo, ze snad to vsetko prezijeme dobre, nemame az takych narocnych superov.. a zrazu mega famozna forma :D troska uberte, chlapci hraju dobre, no netreba to prehanat..

ThreEk

13
2015-11-09 20:35:50

Zase na druhou stranu,proč se netěšit z takovéto formy :) Jednou jsme dole,jednou nahoře,i když Barca je v posledních letech nahoře stále :) Tak si to přeci musíme užívat! I kdyby to bylo jen na chvilku :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.