Hansi Flick je na prahu toho, aby sa stal trénerom FC Barcelona. Tréner, ktorý viedol nemeckú reprezentáciu a Bayern Mníchov a s Bavormi získal treble, už dostal nadšený súhlas od jednej z ikon nemeckého futbalu, Lothara Matthäusa.

"Hansiho štýl pasuje do Barcelony. S Pepom Guardiolom bola Barça veľkolepá a hrala skvelý futbal, Hansi môže toto kúzlo vrátiť späť. Flick chce, aby jeho mužstvo hralo útočne a atraktívne," povedal majster sveta z roku 1990.

Matthäus argumentuje tým, že súčasný káder Barcelony má dostatok kvality, mladých talentov aj veteránov, aby vytvoril dobrý tím. Hansi Flick sa dobre pozná s Marc-André ter Stegenom a İlkayom Gündoğanom, ktorých viedol v nemeckej reprezentácii. Práve on vymenoval İlkaya za kapitána národného tímu. Okrem toho v tíme pôsobí Robert Lewandowski, ktorý bol kľúčovou postavou Flickovho Bayernu, keď získal treble, pričom v roku 2020 siahol najmä na trofej Ligy majstrov.

Jednou z úloh, ktoré budú pred Flickom stáť, je rozvoj mladých hráčov, najmä vzhľadom na obmedzené možnosti prestupov: "V klube je tiež veľa klenotov, ktoré bude Hansi zlepšovať. Barcelona má veľmi talentovaných hráčov a napriek zložitej ekonomickej situácii si vždy nájde cestu k prestupom. Som veľmi šťastný za Hansiho. S Barcelonou bol v kontakte už dlhší čas a klub ho oslovil. Hansi bol trpezlivý a teraz môže prestúpiť do klubu svetovej triedy," uzavrel Lothar Matthäus.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.