Ronald Araujo má s Barçou zmluvu do 30. júna 2026 a odstupnú klauzulu vo výške jednej miliardy eur. Jeho budúcnosť v Barcelone však zostáva neistá. Uruguajčan je jedným z tých hráčov, ktorých by prezident Joan Laporta rád v klube udržal, ale v rámci športového vedenia niektorí vidia obrancu momentálne skôr mimo klubu.

Es mas fuera que dentro - toto je fráza, ktorú používajú španielske športové médiá na označenie toho, že hráč je viac 'mimo klubu' ako 'v klube'; to znamená, že jeho odchod je dosť pravdepodobný. Podľa katalánskeho denníka Sport sa takýto opis momentálne hodí na Ronalda Arauja.

Araujo je cenený pomerne vysoko. O 25-ročného hráča prejavili záujem tímy ako Bayern Mníchov, Manchester United a Chelsea a všetky sú ochotné ponúknuť Barcelone aj samotnému hráčovi značnú sumu peňazí.

Blaugranas pred niekoľkými mesiacmi kontaktovali hráčovho agenta, aby začali rozhovory o možnom predĺžení zmluvy, ale v týchto rokovaniach sa nedosiahol žiadny pokrok. Klub preto nie je veľmi optimistický, pokiaľ ide o zotrvanie Uruguajčana.

Podľa niektorých zdrojov, keď Araujo predĺžil zmluvu v roku 2022, vynaložil ekonomické úsilie, ktoré by malo byť kompenzované v jeho ďalšej zmluve, ale suma, ktorú mu Barça môže v súčasnosti ponúknuť, je oveľa nižšia ako to, čo mu môžu zaručiť iné kluby, najmä Chelsea.

Araujo, ktorý bol v klube a meste vždy veľmi spokojný, sa teraz môže rozhodnúť zmeniť svoje prostredie. Hráča do istej miery ovplyvnilo aj všetko, čo sa stalo po zápase s PSG vo štvrťfinále Ligy majstrov a jeho následná verejná 'slovná potýčka' s Gündoğanom. Okrem toho sa nikto v klube netají tým, že na posilnenie kádra pre budúcu sezónu bude potrebné uskutočniť niekoľko dôležitých predajov.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-05-23 21:37:36
Uplne vporiadku. V hlavnych zapasoch sezony proste mentalne zlyhava.
2024-05-23 22:08:22
Ak by ste si chceli povedať, že Araujo ide za prachmi, tak nech ide preč, tak to vám pred tým rád poviem, že momentálne ma menší plat než Kounde aj Christensen a to je od nich suverénne lepší. Som tentoraz na 100% na strane Arauja. Dajte mu prachy čo si zaslúži a nech ostane. Jeden z dvoch najlepších stopérov na svete sa nepredáva. Čo tu budujeme dofrasa, ak nie najlepší tím na svete. Ak sa predá Araujo, tak sa tu v žiadnom prípade nebuduje najlepší tím, to nech mi nik nehovorí.