Každý fanúšik Blaugranas vie, akého hráča sa FC Barcelone podarilo uloviť vo vodách brazílskeho Santosu pred pár rokmi. Médiá informujú, že tentokrát si španielsky veľkoklub vyhliadol ďalšie talenty z tohto juhoamerického klubu.

Už dávnejšie sme Vás informovali o predkupnom práve na dvoch hráčov, ktoré Barcelona obdržala od Santosu. Teraz poznáme výšku fixnej ceny, ktorá je na hráčov naviazaná a aj to, o ktorého z dvojice talentovaných futbalistov majú Katalánci väčší záujem.

V úvode je nutné pripomenúť, že Santos má voči FC Barcelone nevysporiadané účty. Brazílsky klub totiž v roku 2013, keď Kataláncom predal Neymara, zahrnul do dohody aj prednostné právo na kúpu ďalších troch hráčov z mužstva- išlo konkrétne o Gabigola, Victora Andradeho a Givu. Práve prvý spomínaný je kameňom úrazu. Gabigol totiž prestúpil do Interu Miláno bez toho, aby o tom Santos najprv informoval Barcelonu. Kvôli nedodržaniu vzájomnej dohody sa tak Santos voči katalánskemu klubu stal dlžný. To Kataláncom umožnilo ľahšie získať niektorého z hráčov brazílskeho mužstva.  

Na začiatku leta 2021 mal podľa SPORTU Mateu Alemany adresovať bývalému športovému riaditeľovi Ramonovi Planesovi požiadavku, ktorá sa týkala brazílskeho klubu Santos. Alemany sa zaujímal, či sa v spomínanom klube nachádzajú hráči, ktorí by boli schopní vzhľadom na svoje futbalové schopnosti obliekať dres Kataláncov. Niekdajší športový riaditeľ Planes bez rozmýšľania vedel o hráčovi, ktorý takéto požiadavky spĺňa, informuje španielsky denník.

Planes prišiel do pléna s menom Angelo Gabriel. 17-ročný krídelník už teraz pôsobí v prvom mužstve juhoamerického klubu. Barça tak disponuje podrobnou analýzou tohto perspektívneho hráča. Skloňované bolo aj meno obrancu Kaikyho. Katalánci sa rozhodli, že Santos si vyššie spomínaný dlh môže zmazať, ak im umožní predkupné právo na oboch hráčov- Gabriela a Kaikyho. SPORT dokonca píše, že Barça prikývla aj na predbežnú cenu vo výške 35 miliónov €. Áno, je to obrovská suma, avšak všetko nasvedčuje tomu, že minimálne krídelník Gabriel bude mať vzhľadom na svoj rapídny progres onedlho omnoho vyššiu cenu.

V prípade krídelníka Santosu už dokonca FC Barcelona kontaktovala hráčov tábor. Dohoda údajne znie tak, informujú médiá, že mladík so svojim súčasným klubom najskôr predĺži zmluvu. Neskôr bude musieť naďalej preukazovať svoje schopnosti v A-mužstve. Keď bude mať 18 rokov, definitívne sa rozhodne o jeho budúcnosti. Avšak podľa španielskeho SPORTU všetko nasvedčuje tomu, že Barça krídelníka pôsobiaceho v Brazílii nakoniec podpíše.

SPORT dodáva, že Angelo Gabriel v posledných týždňoch predvádza zlepšené výkony, čím vzbudil záujem u viacerých klubov, najmä z Premier League. Krídelník je však viazaný zmluvou, ktorú má katalánsky klub so Santosom.  Finálne rozhodnutie tak spočíva na pleciach Barçi.

zdroj: espn.com / sport.es
foto: sport.es

Diskusia

3 komentáre
2022-02-15 17:35:19
Prečo všeobecne z Brazílie idú hráči do Európy za veľké sumy? Za 18-ročného hráča 30M? Za mňa veľa
2022-02-15 17:43:09
Nebrať, takú cenu určite nemá